February 25, 2010

Rapeanahkainen lohi mantelikermakastikkeella

Australian Masterchef kisassa kilpaillut Poh Ling Yeow on saanut oman ruokaohjelman jota olen nyt seurannut muutaman viikon ajan. Poh's Kitchen onkin viihdyttävä ruokaohjelma ja Poh itse on virkistävä lisä Australian julkkiskokkikaartiin. Eilisessä sarjassa Pohn vieraana ollut ranskalainen kokki Emmanuel Mollois laittoi lohta ja sen kanssa mantelikastiketta jonka reseptiä minun oli tietenkin kokeiltava samantien. Lohen nahka paistuu todellakin aivan uskomattoman rapeaksi ja kermainen mantelikastike on aivan uusi ajatus lohen kanssa tarjoiltavaksi.

Rapeanahkainen lohi mantelikermakastikkeella

2 kapeaa lohifilettä

öljyä paistamiseen

merisuolaa


Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää viime tipassa öljy. Aseta lohifileet nahkapuoli alaspäin pannulle, ripottele päälle merisuolahiutaleita ja anna kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Varo ylikypsentämästä! Lohi saa jäädä päältä hieman raa'aksi.

Mantelikermakastike

1 pieni keltasipuli hienonnettuna

100 g mantelirouhetta

100 ml kuivaa valkoviiniä

100 ml maitoa

200 ml kermaa

suolaa, valkopippuria


Kuullota sipuli öljyssä, mutta älä ruskista. Lisää mantelirouhe ja keitä muutama minuutti. Lisää sitten valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja kerma ja keitä miedolla lämmöllä kunnes mantelit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja sen jälkeen siivilöi kastike. Tarjoile lohen kanssa.

No comments:

Post a Comment