Rapeanahkainen lohi mantelikermakastikkeella
2 kapeaa lohifilettä
öljyä paistamiseen
merisuolaa
Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää viime tipassa öljy. Aseta lohifileet nahkapuoli alaspäin pannulle, ripottele päälle merisuolahiutaleita ja anna kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Varo ylikypsentämästä! Lohi saa jäädä päältä hieman raa'aksi.
Mantelikermakastike
1 pieni keltasipuli hienonnettuna
100 g mantelirouhetta
100 ml kuivaa valkoviiniä
100 ml maitoa
200 ml kermaa
suolaa, valkopippuria
Kuullota sipuli öljyssä, mutta älä ruskista. Lisää mantelirouhe ja keitä muutama minuutti. Lisää sitten valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja kerma ja keitä miedolla lämmöllä kunnes mantelit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja sen jälkeen siivilöi kastike. Tarjoile lohen kanssa.
No comments:
Post a Comment
Thank you for your comment!