February 24, 2010

Kreikkalaiset seesamirinkulat

Viimeisin Gourmet Traveller-lehti matkaa tällä kertaa Kreikkaan. Lehti on pullollaan mitä ihanampia ohjeita ja tietenkin loistavia ruokavalokuvia! Tämä yksinkertainen pikkuleipäresepti tarjoaa paljon enemmän kuin lupaa: rinkuloista tuli superrapeita, juuri sopivan makeita, kerrassaan vaarallisen hyviä, joten suosittelen enemmän kuin ehdottomasti kokeilemaan!

Kreikkalaiset seesamirinkulat (18-20 kpl)

180 g huoneenlämpöistä voita (suolatonta)
110 g (raakaa) sokeria (itse käytin hienosokeria)
1 kananmuna
1 tl vaniljaesanssia
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
335 g vehnäjauhoja
60 ml tuoretta appelsiinimehua
1/2 tl raastettua appelsiininkuorta

kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä ja sokeria koristeluun

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilja ja vatkaa hyvin. Lisää taikinaan leivinjauhe, sooda, puolet jauhoista sekä appelsiininkuori ja -mehu. Sekoita hyvin ja lisää loput jauhot hyvin sekoittaen. Ota taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja ja muotoile noin 15 senttimetrin pötköiksi. Kierrä pötkö rinkulaksi ja asettele uunipellille. Voitele rinkulat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sokeria. Paista 190 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nautiskele lämpiminä kahvin kanssa.

No comments:

Post a Comment