February 17, 2010

Keittiöterapiaa - Ruis- ja kuminansiementikut

On päiviä jolloin kotiin tullessa on vaikea unohtaa kiireisen työpäivän tapahtumia. Ajatukset tuntuvat laukkaavaan tuhatta ja sataa vielä monta tuntia kotiin pääsyn jälkeenkin. Tällaisina päivinä sopiva annos keittiöterapiaa on juuri mitä tarvitsen. En tietenkään tarkoita tuntikausien raatamista patojen ääressä, vaan jotain aivan vaatimatonta ja helppoakin, kunhan se vain vie ajatukset pois ikävistä tai mieltä painavista asioista. Viikonloppuna ostamani kirja "The Cookie and Biscuit Bible" on juuri tällaisiin hetkiin tarkoitettu opus. Se on täynnä mitä ihanampia pikkuleipäreseptejä, joista suurin osa on sopivan helppoja ja nopeita arki-iltoinakin toteutettaviksi. Jos on vain pienen terapia-annoksen tarpeessa, niin mikä estää puolittamasta reseptiä ja tekemästä vain pienen annoksen? Taloudellista se ehkä ei ole, mutta terapiaa yhtä kaikki.

Ruis - ja kuminansiementikut (18-20 kpl)

90 g vehnäjauhoja
75 g ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
90 g suolatonta voita
2 tl kuminansiemeniä
4 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe ja lisää voi. Hiero seos murumaiseksi ja lisää puolet kuminansiemenistä ja vesi. Sekoita taikina pehmeäksi. Leikkaa taikina noin 18 samankokoiseen palaan ja pyörittele jokainen pala pitkulaiseksi tikuksi. Nostele tikut uunipellille ja ripottele päälle loput siemenet. Pyörittele tikkuja pellillä jotta siemenet tarttuvat joka puolelle. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.

No comments:

Post a Comment