
Yleensä ajattelen, että luonnonmaantieteellisesti samalla alueella kasvavilla raaka-aineilla on luontainen kyky sopia yhteen. Ajattele vaikkapa Välimeren makuja tai aasialaisia makuja. Perustelin tällä logiikalla myös tämänkertaisen illallisen: lohi ja karpalot kun ovat molemmat pohjoisten (tai ainakin kylmien) alueiden raaka-aineita, siksipä ne varmaankin sopivat yhteen, vaikka en ollut aiemmin kyseistä yhtälöä testannutkaan. Kieltämättä mielenkiintoinen yhdistelmä, joskin kuivattuihin karpaloihin lisätty sokeri teki kuorrutuksesta ehkä hieman liian makean.
Karpalokuorrute lohellePanko-korppujauhojakuivattuja karpaloitakuivattua timjamiaraastettua sitruunankuortanokare voitaSekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja kuorruta seoksella. Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes lohi on kypsä.
No comments:
Post a Comment
Thank you for your comment!