January 07, 2010

Karpalokuorrutteinen lohi

Yleensä ajattelen, että luonnonmaantieteellisesti samalla alueella kasvavilla raaka-aineilla on luontainen kyky sopia yhteen. Ajattele vaikkapa Välimeren makuja tai aasialaisia makuja. Perustelin tällä logiikalla myös tämänkertaisen illallisen: lohi ja karpalot kun ovat molemmat pohjoisten (tai ainakin kylmien) alueiden raaka-aineita, siksipä ne varmaankin sopivat yhteen, vaikka en ollut aiemmin kyseistä yhtälöä testannutkaan. Kieltämättä mielenkiintoinen yhdistelmä, joskin kuivattuihin karpaloihin lisätty sokeri teki kuorrutuksesta ehkä hieman liian makean.

Karpalokuorrute lohelle

Panko-korppujauhoja
kuivattuja karpaloita
kuivattua timjamia
raastettua sitruunankuorta
nokare voita

Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja kuorruta seoksella. Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes lohi on kypsä.

No comments:

Post a Comment