January 07, 2010

Karpalokuorrutteinen lohi

Yleensä ajattelen, että luonnonmaantieteellisesti samalla alueella kasvavilla raaka-aineilla on luontainen kyky sopia yhteen. Ajattele vaikkapa Välimeren makuja tai aasialaisia makuja. Perustelin tällä logiikalla myös tämänkertaisen illallisen: lohi ja karpalot kun ovat molemmat pohjoisten (tai ainakin kylmien) alueiden raaka-aineita, siksipä ne varmaankin sopivat yhteen, vaikka en ollut aiemmin kyseistä yhtälöä testannutkaan. Kieltämättä mielenkiintoinen yhdistelmä, joskin kuivattuihin karpaloihin lisätty sokeri teki kuorrutuksesta ehkä hieman liian makean.

Karpalokuorrute lohelle

Panko-korppujauhoja
kuivattuja karpaloita
kuivattua timjamia
raastettua sitruunankuorta
nokare voita

Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja kuorruta seoksella. Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes lohi on kypsä.