November 29, 2009

Raparperi Crumble

Crumble on paistos jonka pohjan muodostaa yleensä omenat tai kuten tässä tapauksessa raparperi ja päällyksen rapea kaurahiutaleseos. Tämä on kuitenkin perinteiseen crumbleen verrattuna super terveellinen vaihtoehto.

raparperia noin senttimetrin paloiksi pilkottuina
yhden sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria


P
äällys

pari desi
ä jumbo kaurahiutaleita
ripaus merisuolaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl vehn
äleseitä
1/4 tl soodaa
1 dl kokojyv
äjauhojaoliiviöljyä


Aseta raparperipalat uunivuokaan ja kaada p
äälle sitruunamehu. Ripottele päälle myös fariinisokeri ja kaneli. Sekoita päällyksen ainekset keskenään murumaiseksi ja lusikoi raparperien päälle. Kypsennä 180 asteessa parikymmentä minuuttia.  


In English:
(Recipe adapted from Karen Fischer)


3-4 cups rhubarb, chopped into 1 cm pieces
1 lemon, juiced
1/2 teaspoon ground cinnamon
1 tablespoon brown sugar

1/2 cup wholemeal flour
1 cup rolled oats
pinch of salt
1/4 teaspoon baking soda
1 tablespoon wheat germ
1 tablespoon brown sugar
60ml olive oil

1. Preheat the oven to 180C. 

2. Place the rhubarb in a baking dish and sprinkle with lemon juice, cinnamon and sugar. 

3. For the topping, combine the flour, wheat germ, salt and baking soda in a bowl. Add oats, sugar and oil. Mix until crumbly. 


4. Spread the topping over the rhubarb and bake for 30 minutes.

1 comment:

  1. Hi, Would it be possible to have an English translation of this recipe? Thanks in advance.

    ReplyDelete